Side 1 av 1

Dieseltank -mindre enn oppgitt...

Lagt inn: tor sep 17, 2015 8:03 pm
av lcvidar
Kjørte tom i går, trodde at jeg hadde 95 liter, men stopper etter ca 85.
Vanlig? Er vel røret eller at tank er deformert? Har ikke lagt merke til noe skader under.

Re: Dieseltank -mindre enn oppgitt...

Lagt inn: tor sep 17, 2015 9:43 pm
av beaas
Tja, jeg har også "oppdaget" at tanken bare inneholdt 85 liter...

Dette gjelder min siste 80. Kjørte også tomt engang på min første 80 og det gikk på 93-94 liter på den. Hadde noen ganger hvor jeg ikke gikk tom hvor jeg fylte på ca 90 liter. Samme med den 100'n jeg hadde. Så ble da litt overrasket over den siste bilen, hadde jo kalkulert men stoppet ti km før der jeg skulle fylle.

Har ikke sjekket noe mer ut om det, men er vel kanskje litt forskjell I hvor mye de klarer å ta opp fra tanken, om det er pga grums eller rør aner jeg ikke.

Men nå passer jeg ihvertfall å ikke kjøre alt for lenge etter lyset kommer på. Fyller man når lyset beginner å gå på går det på 74-75 liter, det gjelder alle de tre nevnte biler.

Re: Dieseltank -mindre enn oppgitt...

Lagt inn: fre sep 18, 2015 6:51 am
av KjellOlsen
Tanken er nok på 95 liter. Spørsmålet er vel hvor langt ned i tanken sugerøret går. En annen mulighet er at tur og returrøret er byttet plass på vei fram til motoren. Returrøret stikker ikke fullt så dypt ned i tanken, så hvis det er dette som er koplet til pumpa vil jo bilen stoppe noe før.

Re: Dieseltank -mindre enn oppgitt...

Lagt inn: fre sep 18, 2015 7:05 pm
av n t
Det kan også være at utluftinga på tanken er mer eller mindre tett, slik at når du tror tanken er full er det fremdeles store luftlommer du ikke får ut pga tett utlufting. Sliter litt med det på min, der jeg står og småfyller, mens det renner etter. Kan få på en ca 10 liter ekstra på den måten.