Side 1 av 1

sporviddepapirer fra Toyota

Lagt inn: ons feb 18, 2015 1:20 pm
av aukanmeister
Kjære med-entusiaster,
Er det noen av dere som har papirer fra Toyota om tillatt sporviddeøkning? Jeg har innskrevet 35x12.5x15 med 10x15 felg i vognkortet. Jeg har ET -54 eller -56 . ET er dessverre ikke nevnt i vognkortet.
Noen som har tips eller dokumentasjon fra Toyota, blir jeg veldig takknemlig. Bilen har faktisk kjøreforbud inntil dette er på plass.

Re: sporviddepapirer fra Toyota

Lagt inn: søn feb 22, 2015 12:43 pm
av aukanmeister
Da er løsning nært forestående.
Jeg fikk opplysninger fra Toyota, og der står det ET 0. Dermed basta.
Jeg har også sjekket ut flere andre biler, og sporvidden er ikke forandret, selv om bilen står med annet innpress i kommentrer under pkt 15 i vognkortet.

Dette vil si at sporvidde blir ikke godkjent fra produsenten, men godkjent i ettertid ved at noen (enten AT eller privatpersoner) tar med biltypen til et uavhengig testlaberatorium (TÜV, DEKRA El.lign) og tester at bilen fungerer som den skal og får da utstedt en egen typegodkjenning på biltypen. AT har sine godkjenninger for enkelte biltyper, som LC150, LC200 V8, HiLux Osv. Min gamle 80 går dessverre ikke under deres godkjenning lenger, og må godkjennes undividuelt.

However. There is a smutthull:)

I kjøretøyforskriften paragraf 7.2.7 står det: (noe forkortet)
"Krav om dukumentasjon
For kjøretøy som repareres/ombygges/oppbygges slik at vitale deler på kjøretøyet- ramme, karrosseri, bremser,lysustyr,styring, motor,fjærer,støtdempere, dekk osv avviker fra den utførelsen som er foreskrevet eller tillatt av kjøretøyprodusenten...

-Slik dokumentasjon som nevnt i første ledd kreves ikke dersom kjøretøyet på de aktuelle punkter med rimelighet kan kontrolleres av regionvegkontoret"

Den siste har vært en del brukt i tidligere tider, men brukes omtrent ikke lenger. Min, ble ifølge trafikkstasjonen på Gjøvik (som i sin tid godkjente bilen) godkjent etter dette.
Dessverre uten å skrive fullverdig kommentar i vognkortet...

Min lokale trafikkstasjon har gått med på å bruke tilsvarende skjønn ved besiktigelse av min bil for at jeg skal slippe å kjøre ulovlig, og å få saken ut av verden. Dette fordi bilen har gått sånn i 15 år, og har dermed bevist sin driftsikkerhet og trafikksikkerehet gjennom dette.

Fikk god hjelp av brukere på dette forumet, med venner, til å finne ut av dette. Stor takk utbedes!!

Re: sporviddepapirer fra Toyota

Lagt inn: søn feb 22, 2015 6:25 pm
av jonwib
I like it! Suveränt när den samlade massan kunnskap " sticks it to the man " :).