Side 1 av 1

Slapp dynamo

Lagt inn: man okt 27, 2014 7:29 pm
av lcvidar
Målte ladestrøm fra dynamo, må noe opp i turtall for å få den til å gi noe særlig med Ampere. Ca 15 på tomgang, tror det ble ca 30 på 1000rpm, og 1500-2000 et sted var jeg oppe i 50-60 før strømmen begynte å roe seg når spenninga nådde normalen.
Er dette normalt? Vurderer sterkt en kraftigere.

Har også noe som kobler inn og ut som en termostat, synes tydelig på spenninga på originalinstrumentet. Eneste jeg kan komme på er dieselelementet i filteret.
Eller kan det være noe tull med glødinga?

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: ons nov 05, 2014 7:59 pm
av shoe
Hei Vidar,
kan du si noe om spenningen etter start og minst ca.120sek. etter. Det å kun måle amp. blir litt feil siden den har store variasjoner ettersom hva som er slått på i bilen og evt. forvarming pågår.
Er ladespenningen din ca. 14.5- 15 volt etter at forvarming er over?

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: ons nov 05, 2014 8:34 pm
av lcvidar
Målinger er gjort på dynamokabel og etter glødetid, med lys/vifte/bakrutevarme på maks, dvs er gjort for å se hva dynamo kan levere på ulike turtall.
Ladespenning er ca 14,5 når dynamo har overskudd. Problemet er at om man står på tomgang skal det ikke mye ekstra forbruk til før dynamo ikke klarer å holde over 14V.
Langlys f.eks er nok til at spenning synker. Ønsket er en/flere dynamoer som leverer strøm nok til offroadbruk, dvs kjøre på lavt turtall, bruke en del lys, lade etterhvert som det vinsjes osv, og da skal det noe mer til enn 15A-20A på 6-800 rpm. Batterier er ca fulladede, da strømmen til dem ikke er mange amperene etter en liten stund.

Til sammenligning:
Har et VAG-produkt fra '99 med 120A dynamo muligens, denne har varmetråder i front- og bakrute, varmeseter, 2 varmeapparat, gode lys osv osv, og her tar dynamo skikkelig tak fra tomgang på 800 rpm.

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: tor nov 06, 2014 10:23 am
av shoe
Åja, skjønner.
Da er det vel kraftigere dynamo eller kanskje ett litt mindre reimhjul som kan bedre ytelsen.
Kanskje montere volt og ampere- meter, greit å ha god kontroll på strømbruket.
Husker i begynnelsen da jeg kjørte 80'n at jeg savnet den manuelle gasshendelen som 60-serien har.

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: man mai 18, 2015 10:43 pm
av lcvidar
Har håndgass på min, holder ca 80 som mekanisk CC :)
Dynamo fusker, spenning er variabel og rar, mulig det er regulatoren som tuller, da børster har oppført seg litt annerledes enn dette er min erfaring.
9000 for org dynamo 60 eller 80A, bestilte fra Maldal Import, der jeg fikk starter fra, og bestilte 100-dynamo på 120A, så får vi se om jeg får det til å passe. Pris blir nok under 3000 med frakt.
Min har rund plugg, 100 har oval, som i midten. Finnes på ebay til noen kroner.
Bilde

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: tir mai 19, 2015 5:02 pm
av Frode Hultgren
http://www.power-trax.de/produkte/alter ... tors-e.htm
Der finner du dynamo som leverer varene.
De har endel annet goodies også :D

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: tir mai 19, 2015 7:48 pm
av utemannen
Min 80 hadde en sliten dynamo som varierte ladespenningen fra 12,7-14,1 Volt. Kjøpte en "original" byttedynamo (Denso) fra Toyota forhandler. Kostet ca 3000,- inkl.
Nå lader den stabilt. 14,48 på tomgang.

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: tir mai 19, 2015 7:51 pm
av lcvidar
Fikk pris her på toyota på Optifit overhalt på 9000 minus pant...

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: tir mai 19, 2015 8:25 pm
av utemannen
Rart. Sjekket pakkseddelen nå, kostet 3166,- inkl. mva (var 500,- i pant)
1997 mod HDJ 80

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: tir mai 19, 2015 10:59 pm
av Haugens 80
Kjøpte ny 120amp fra 100 serie å puttet i min. Den kosta ca 3700kr.

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: søn sep 10, 2017 10:16 pm
av lcvidar
Ble 100-dynamo i min også :) Litt sent svar...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Slapp dynamo

Lagt inn: man sep 11, 2017 10:59 pm
av Toyole
Jeg handlet denne på ebay for to år siden, den kom iløpet av ei uke, fra Australia!
[img]
dynamo.jpg
dynamo.jpg (15.56 kiB) Vist 4822 ganger
[/img]
http://www.ebay.com/itm/HIGH-OUTPUT-140 ... y9&vxp=mtr
Den virker utmerket til mitt bruk, med to redtop optima batteri. Lader godt og var imponerende kjapt levert, og relativt billig!