Fult lys forsvant???

Moderatorer: baa, Snekker_Andersen, lj73jon, ModeratorNLCK, HighwayPatrol

Svar
taa_vegen
Innlegg: 412
Registrert: søn apr 17, 2005 3:00 am
Sted: Vakre,ville,Valdres.

Fult lys forsvant???

Legg inn av taa_vegen » tir jul 14, 2009 12:22 am

På tur heimat etter ein vellykka fisketur, bynte fult lyset mitt på hdj80 min å blunke, så vart det heilt borte, nerlys var iorden. Noen som har vert borti det? Hatt lignende feil??
Det er 92 mod.
Hvor sitter relle for det osv??
Garasje: http://nlck.no/forum/viewtopic.php?t=2712&highlight=

92 Toyota Landcruiser Hdj80
83 Toyota Landcruiser Hj60
94 Toyota 4Runner

Brukeravatar
nicolasn
Innlegg: 136
Registrert: fre sep 08, 2006 6:19 pm
Sted: Steinkjer

Legg inn av nicolasn » tir jul 14, 2009 10:15 am

Dimmer releet som sitter i releboksen i motorrommet.


http://nlck.no/forum/viewtopic.php?t=4629

taa_vegen
Innlegg: 412
Registrert: søn apr 17, 2005 3:00 am
Sted: Vakre,ville,Valdres.

Legg inn av taa_vegen » tir jul 14, 2009 10:40 pm

Takk for svar. Da er fult lyse der igjen, Var på hoggern å der sto det ein corolla. (Samme delenr) ++ han hadde mange relle liggande på lager :D
Garasje: http://nlck.no/forum/viewtopic.php?t=2712&highlight=

92 Toyota Landcruiser Hdj80
83 Toyota Landcruiser Hj60
94 Toyota 4Runner

superbravo
Innlegg: 147
Registrert: tor sep 18, 2008 10:10 pm
Sted: Bergen

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av superbravo » tir nov 16, 2010 5:35 pm

lite tips til feltreprasjon på sånn feil så lenge releet gir lyd fra seg når du prøver lyshorn, er det stille så er det mindre håp (kansje brent?): ute å kjørte her om kvelden og så forsvant langlyset. fant ut til slutt at det var nødt til å være dimmereleet.
ta det ut og ta av lokket som beskytter innmaten og studer den delen som flytter på seg når du setter strøm på ( er du grønn på sånne ting så kan du sette releet inn igjen uten deksel og se delen som beveger på seg når du bruker lyshorn)
helt nederst på på delen som beveger seg så er det en liten kontaktflate som skal berøre en liten kontaktflate under den store spolen. i mitt tilfelle så var flatene så slitt at de berørte ikke hverandre. for å bekrefte dette kan du ta et lite skrujern og presse innover helt nederst på den bevegelige delen når langlysene "står på". da kom det lys hos meg iallefall.
ta ut releet og kil noe spisst inn mellom den store kontaktflaten på spolen og den bevegelige delen. press så innover helt nederst på den bevegelige delen for å bøye den innover og nærmere den lille kontaktflaten under spolen.
da har du kompansert for bruks-slitasjen og kan mest sannsynlig bruke det en stund til.
mitt fungerer enda :wink:
Ole Morten

jansigu
Innlegg: 97
Registrert: man mar 16, 2009 2:34 pm
Sted: Porsgrunn/Asker

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av jansigu » tir nov 16, 2010 10:35 pm

Perfekt, er i samme situasjon med min. Har vel mistenkt at det er rele som er gåent...har du delenummeret liggende..så får jeg prøve å finne en høgger i nærheten her også :)

Brukeravatar
StianHdj80
Innlegg: 676
Registrert: fre mar 20, 2009 11:11 pm
Sted: Hønemyr, Vest-agder

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av StianHdj80 » ons nov 17, 2010 12:10 am

på min var det ledninger i boksen under releet som var smeltet. Bytta di å lodda inn ekstra opp til sikring. du ser hvilke det er når du åpner boksen under. Aner ikke åffer det blir så varmt der. Min bror har samme prob på sin 80.
Stian
Hdj80


1 stk 70
ex: 80
ex: 90
ex: 100 Aut(05 mod)

1stk hikass 4x4
1 stk 100 AT35 manuell , gturbo, gmodule, PDI i tercooler. Beaudesert 3"eksos

1stk can am 1000
1stk bombardier 400
1stk bombardier 90

Jada har en Skoda å....

superbravo
Innlegg: 147
Registrert: tor sep 18, 2008 10:10 pm
Sted: Bergen

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av superbravo » ons nov 17, 2010 7:11 pm

så faktisk på undersida av releet mitt at der hadde det vært varmt på den ene kontakten. tok en vanlig flatstift og prøvde de forskjellige kontaktene i rele-sokkelen i sikringsboksen. det viste seg at den kontakten var slapp og hang ikke skikkelig. dette kan utvikle varme og kansje smelte ting? tok iallefall skrujernet og klemte isammen kontakene i sokkelen så de kniper bedre på flatstiften jeg prøvde med. da blir det og bedre kontakt for releet :)
Ole Morten

Brukeravatar
Roall
Innlegg: 954
Registrert: tir mar 23, 2004 6:16 pm
Sted: Vikhammer

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av Roall » ons nov 17, 2010 8:24 pm

Tror det releet har smelta på samtlige 80`r jeg har sett på, samt min egen.
LC HZJ75PU ,Nissan Leaf

LJ70LX ,LJ73LX 38" ,LJ73LX ,HJ60G ,HJ61VX ,KZJ95GX ,HDJ100VX ,HDJ80VX

jansigu
Innlegg: 97
Registrert: man mar 16, 2009 2:34 pm
Sted: Porsgrunn/Asker

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av jansigu » lør nov 20, 2010 5:34 pm

Da har jeg vært innom høggern og funnet meg et rele også...fant en gammel corolla og vips hadde jeg fjernlys igjen :)

Brukeravatar
nicolasn
Innlegg: 136
Registrert: fre sep 08, 2006 6:19 pm
Sted: Steinkjer

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av nicolasn » lør nov 20, 2010 10:10 pm

Stort sett alle 90- talls Toyotaer har det samme releet.

Brukeravatar
aukanmeister
Innlegg: 146
Registrert: fre nov 06, 2009 4:48 pm
Sted: Aukra

Re: Fult lys forsvant???

Legg inn av aukanmeister » søn des 26, 2010 2:11 am

superbravo skrev:så faktisk på undersida av releet mitt at der hadde det vært varmt på den ene kontakten. tok en vanlig flatstift og prøvde de forskjellige kontaktene i rele-sokkelen i sikringsboksen. det viste seg at den kontakten var slapp og hang ikke skikkelig. dette kan utvikle varme og kansje smelte ting? tok iallefall skrujernet og klemte isammen kontakene i sokkelen så de kniper bedre på flatstiften jeg prøvde med. da blir det og bedre kontakt for releet :)

Dette er iallefall tifellet på HiAcen min! Har skjedd med to HiAcer, så vet hva dette er nå :lol:
KTM 975 Adventure 05' (950 med 990 motor)
Yamaha TT 350
LC HDJ 80 GX 1990' 35"
Nissan strømbil
Skoda ett eller annet

Svar

Gå tilbake til «Chassis og elektrisk 8x»