Side 1 av 1

Girkasse - plutselig helt "slapp".

Lagt inn: tor aug 24, 2017 6:08 pm
av christianhoest
HJELP!

Kjørte akkurat ned en bratt bakke og tenkte jeg skulle sette den i 2 gir og låse den der med automaten. Den viste seg å være veldig "tung" å få ned i 2 giret. Stoppet bile og "dro" litt i giret, pluteselig "løsnet" det og etter det er det nesten som ikke finnes noen sperrer mellom spesielt "D" og "4D", den sklir på en måte kneppfritt mellom 4D og D. Fordelen er at nå glir den lett ned til 2 gir og L og spretter ikke ut av gir. Resultatet er en følelse av slapp girstang. Noen som har vært bortpå samme problem? Ingenting feil med selve giringen - heldigvis. Føles neste som jeg har brukket noe inni der..

Re: Girkasse - plutselig helt "slapp".

Lagt inn: fre aug 25, 2017 11:48 am
av harenj12gx
Samme skjedde meg.
Det er en plaststyring som har sprukket i øvre del nede i sjaltehuset. I denne sitter det en fjærbelastet stålbolt som beveger seg i spor tilhørende hvert gear.
Jeg løste dette med å lage en ny, lengre bolt. På den måten har den god styring igjen. Måtte naturlig nok da også redusere noe på lengende av fjæren.
Etter dette må jeg bare si; Sjaltehuset har aldri vært bedre. Sklir silkemykt og låser i alle posisjoner :D

Legger inn et bilde av original og første "prototypen"

Re: Girkasse - plutselig helt "slapp".

Lagt inn: fre aug 25, 2017 12:54 pm
av christianhoest
Takk for det, fant omsider en løsning jeg også. Bestilt ny del fra australia, 25 dollar. Om noen har en veiledning på hvor jeg skal starte med å ta av deksler for å komme til, setter jeg pris på det! :)

Re: Girkasse - plutselig helt "slapp".

Lagt inn: ons sep 19, 2018 10:56 am
av FFG
Hei!

Fått samme problem på min LC 120 2003 mod.

Hvor kjøpte du delen og hva heter den?

Takk.