Side 1 av 20

Per Martins LJ73, (x: LJ70, HJ45 Troopie, KZJ95 AT 38, LJ70, BJ75)

Lagt inn: man mai 16, 2005 12:49 pm
av per_martin
Garasje må man ha! :D

Her er et bilde av bilen: Toyota LJ 73 '88 mod. Den ble kjøpt 15 Mars 2005, og har gjort sin nye eier veldig fornøyd.

Litt vemodig å se min gamle trofaste tjener i 8 år "Sølvpilen" (sølvmetallic '84 Volvo 245) dra sin vei, men LC'en, -rød og fin, tegner til å bli et (minst) like fint bekjentskap.

Bilen var allerede ferdig "oppjustert" fra før :D : intercooler, justerbart turbotrykk, 2" fjærheving, sperre bak og vinsj, -og tar seg svært godt frem, selv med noviser bak rattet 8) ! Har selv kun gjort noe småtterier med bilen så langt (frontfanger og slepefester), men kommer tilbake med mer info (og bedre bilder :oops: , -kamera står på ønskelisten..) etterhvert som små og store ting måtte dukke opp.

Lagt inn: man mai 16, 2005 10:00 pm
av Vegard
Halloen Per Martin! Fint at å se bilen din her, vi får passe på å få tatt bilder fra diverse treff.

Kjøringa di igår antyder at du begynner å bli trygg på bilen nå ja, pass på å ikke tippe!

Lagt inn: man mai 16, 2005 10:24 pm
av Andreas.
Som wannabe LC entusiast har jeg et bilde av bilen din, men det er dessverre ikke så bra..

Lagt inn: man mai 16, 2005 11:11 pm
av per_martin
Heisann Vegard og Andreas!

Tja Vegard, -begynner å få litt taket på det, -denne bilen kan jo alle triksene fra før og driver nå og lærer opp sin nye/ ferske eier/ sjåfør!
Og -joda, (for de skarpøyde med litt fartstid på forumet): Det er gammelbilen til Vegard! Bilen er helt utrolig bra! Skal hverken velte den eller drukne den!

Bildet ditt Andreas er jo bedre enn mitt... -bortsett fra at ryggelysene er tent da..he he. Føyk opp den bakken på 3.lav i går så sandspruten sto! Man lærer jo litt underveis!

Ses!

Lagt inn: tir mai 17, 2005 6:18 pm
av Vegard
Tok jo noen bilder i grustaket her om kvelden...

Lagt inn: tir mai 17, 2005 7:57 pm
av per_martin
Morn igjen!
Kjekt med venner som har kamera! Da var jo bilen plutselig behørlig presentert, -både forfra og bakfra, -og i ganske utfordrende positurer også spør du meg....

Veldig fint LC-miljø vi har i Tromsø. Tror jeg må tyvlåne et annet bilde du har tatt Vegard (-håper jeg blir tilgitt). Tenkte at siden flere av dere allerede har vært innom denne garasjen med fine bilder og kvikke kommentarer...: -hvorfor ikke "henge opp" et bilde av oss alle?

All honnør til Tromsø Land Rover Klubb forresten, som er "paraply"-klubb og drivkraft i miljøet. (Håper å kunne henge opp bilder med enda flere av oss utpå sommeren. -Noe fint skal man jo ha på veggen..-ikke sant?)

Lagt inn: lør mai 21, 2005 4:51 pm
av per_martin
Jepp. da var årets julegave til meg selv allerede innkjøpt! Har enda ikke bestemt meg helt for hvem jeg skal bruke til å montere dem inn i bilen. Gode ideer mottas gjerne. Kjører sørover på ferie i år, -ferietur kan kanskje kombineres med verkstedbesøk? Differensialhuset som jeg skal bruke bak står ikke på bilen og kan om nødvendig sendes i forveien.... Skal montere bak først, -foran kan om nødvendig vente. :D

Lagt inn: lør mai 21, 2005 5:01 pm
av Joakim
Det blir bra med Spærrer 8) Hvor mye kom disse hærlighetene på da?

Lagt inn: søn mai 22, 2005 12:13 pm
av per_martin
Heisann! Håper jo på at det skal bli riktig så trivelig i førerhuset etterhvert som sperrrene kommer på plass, -kjekt å ha! Men det er dyr moro, -17.000.- blanke hos BGnor! Montering hos Toyotaverksted kommer på 5-7.5 tusen pr sperre. med andre ord ca 30 lapper tilsammen, og det er jo kanskje litt på kanten....-men trøster meg med at jeg da har en veldig artig bil for en relativt beskjeden penge totalt sett når man sammenligner med hva nye biler koster. (Nye biler har jo ikke sperrer engang, bare antispinn-elektroniske bremser, og det er da liksom ikke helt det samme spør du meg! :D )

Lagt inn: søn mai 22, 2005 5:34 pm
av Vegard
Gratulerer! Ønsket meg slike sperrer til bilen i flere år, men det ble aldri noe av. Men nå blir det saker forstår jeg!

Blir gjerne med deg en tur til Rybka for å forklarer litt om montering en dag (i juni). Ellers så finnes det nok folk sørpå som kan gjøre jobben for mindre penger enn Toyota. Særlig om du leverer inn diffen sjøl.

Fant dette nr på offroad.no: "Bækkens Off Road Service tlf. 41660355"

Lagt inn: søn mai 22, 2005 6:37 pm
av per_martin
Hei Vegard!
Glimmers! Alt annet som trengs er jo allerede gjort på bilen, -så da var det bare en ting å gjøre..sperrer! Nydelig å få litt hjelp med å finne et godt verksted som kan gjøre jobben, -har det jo egentlig ikke brå-travelt heller (joda det klør litt), så alle muligheter er åpne. Ses!

Lagt inn: tor jun 09, 2005 12:43 pm
av per_martin
Jepp! Da flasker det seg. Har avtale med Bækkens Off Road Service i begynnelsen av neste måned. Da skal sperrene inn i akslingene. Takk til Vegard for tipset. Har korta ventetiden med å montere inn CB-radio samt brytere, ledninger og kompressor til sperrer.

Leita lenge før jeg til slutt fant ledig plass til kompressoren foran luftfilterboksen, -etter å ha flytta litt på noen slanger. Foten er skrudd fast "på veggen" ved siden av frontlykta. Går akkurat å skifte pære uten å demontere kompressoren. Lokket til luftfilterboksen går også akkurat å få av. Frisklutinntaket må kanskje flyttes til andre sida av radiatoren... -ikke helt ferdigtenkt på dette enda.
Leita enda lenger etter et sted å sette bryterne før jeg bestemte meg for å ofre digitaluret. (Har bare flytta det! Midlertidig klemt inn i hullet til radio/CD spiller. Skal tenke litt mer på egnet sted for permanent montering. Bilde kommer senere.)

Danita 3000 er en snerten liten sak. Fikk fint plass godt ute av veien under varmeapparatet. Det er jo ikke i bruk hver dag! Ville også ha det litt ute av syne for eventuelle innbruddslystne kjeltringer (bor midt i byen). Mikrofonen henger på apparatet når det ikke er i bruk (-og er ikke så mye i veien for girstanga som bildet kan gi inntrykk av). Når apparatet er i bruk henger mic'en under taket, -ledninga er akkurat passe lang.

Lagt inn: tor jun 09, 2005 12:54 pm
av Vegard
Det er bare helt rått Per Martin!!! Jeg får høy puls av de der 3 knappene...

Tror du er iferd med å få en av Norges desidert mest velutstyrte/velholdte 73'er! Også blir den brukt, ikke noen pyntegjenstand det her nei.

Forresten, takk for all vinsjehjelp i helga!

Lagt inn: tor jun 09, 2005 1:20 pm
av per_martin
Takk! -Og sjøl takk, -bilen var jo allerede veldig bra da jeg kjøpte den! Men jøss joda, -må si meg enig, -de knappene har helt klart en egen sjarm! Topp tur sist helg, -bare hyggelig å vinsje litt, sjøl takk for sleping!! Ses!

Lagt inn: tir jun 21, 2005 3:52 pm
av per_martin
Må jo legge ut noen bilder fra Mauken! Det var nemlig en topp tur! Takk til Geir, Øystein og Andreas for bilder!

Lagt inn: tir jun 21, 2005 9:50 pm
av per_martin
Tur til Finnland 16-19.06.05. Soumi Land Cruiser Klubb -treff i Raajärvi noen mil utenfor Rovanjemi. Mye fint terreng og mange hyggelige og flinke finnlendere. Langt å kjøre fra Tromsø, men vel verdt turen. (Avstander er jo ikke noe problem i en Land Cruiser). :D

Lagt inn: ons jun 22, 2005 8:09 am
av Frode S
Ser ut som om dere har hatt en kjempetur nedover :D

Skulle meget gjerne vært med, men man må visst jobbe også...

Lagt inn: ons jun 22, 2005 8:28 am
av ti-orise
Tromsø er tydeligvis stedet å bo for en lc eier. Hørte at dere kjører sammen alle 4x4 gutta der oppe! Syns jeg så Jon Arnes hvite RR på noen bilder for en tid siden. Stemmer det?

Lagt inn: ons jun 22, 2005 8:41 am
av Vegard
Takk for en fin tur Per Martin, Thomas, Lars og alle hyggelige finner vi ble kjent med!

Jon Arne er med på kjøring iblant, stemmer det Tian. Vi var f.eks i Ylläs Trophy sammen i fjor. Kjenner du ham fra Oslo? Ellers så er den aktive delen av Tromsø Land Rover Klubb bestående av nesten 50% Toyotaer, artig å være flere merker i lag.

Lagt inn: ons jun 22, 2005 9:16 am
av ti-orise
Vi har en felles kamerat. Han heter Jan Frederik. Han har vært oppe i tromsø fler ganger å besøkt Jon arne. Når jeg får meg cruiser igjen(solgte min gamle 60 til Håvard) skal vi kjøre en tur nordover. Ser ut som dere har litt kulere steder å kjøre der oppe en i kø på svinndal. :D