Blinkende O/D lampe

Moderatorer: lj73jon, ModeratorNLCK, Snekker_Andersen, baa

Svar
andersd
Innlegg: 19
Registrert: ons aug 14, 2019 9:33 am
Sted: Haugesund

Blinkende O/D lampe

Legg inn av andersd » man sep 16, 2019 11:21 am

Hei.

Jeg har nylig gått i innkjøp av en 1998 landcruiser 100.
Bilen ble kjøpt billig og jeg har derfor måttet hatt en del rep. Av det tekniske som gjenstår nå er det kun O/D lampen som blinker. '(i on position)

Sånn jeg har forstått det så finnes det en måte å feilsøke på dette ved å telle antall blink/pauser.
Dette har ikke vært så lett når jeg kjører selv, men hvis jeg viste hva jeg skulle se etter, hadde det vært til stor hjelp.
Av andre feil som kan påvirke:
- Cruisekontroll virker ikke. Får "cruise" lampa opp i dashen, men når jeg setter farten, skjer det ingen ting.
- Speedometer er litt fuskete, men kun ved oppstart etter at bilen har stått. Ved å gi ett lett teknisk slag over instrumentpanelet, kommer den til live.


Takk på forhånd for den gode kunnskapen på dette forumet :D
Sist redigert av andersd den man jun 08, 2020 12:47 pm, redigert 1 gang totalt.
- Landcruiser HDJ100 1999

Brukeravatar
frode
Innlegg: 1645
Registrert: søn okt 16, 2005 5:43 pm
Sted: Hurum

Re: Blinkende O/D lampe

Legg inn av frode » man sep 16, 2019 4:36 pm

Den blinker ikke lesbare koder av seg selv, men den blinker når det finnes feilkoder som kan avleses med f.eks TechStream, og det må du nesten ha for å vedlikeholde en HDJ100. Hvis du da også har en kopi av FSM (original håndbok) så kommer du langt med feilsøking, f.eks vha vedlagte lister.
(Tror det er A442-kassen du har da...)
A442-diag-codes.pdf
(40.85 kiB) Lastet ned 49 ganger
A442-symptoms.pdf
(69.73 kiB) Lastet ned 50 ganger
Qui rogat, non errat.
HDJ100 2004 AHC Auto ikkeNav, bfg a/t ko2 265/75-16, Shamowang,
HDJ100 2000 til gjenbruk,
ex HZJ80GX 1997.

andersd
Innlegg: 19
Registrert: ons aug 14, 2019 9:33 am
Sted: Haugesund

Re: Blinkende O/D lampe

Legg inn av andersd » man jun 08, 2020 12:59 pm

Hei. Etter mye feilsøking og prøving har jeg fått opp teckstreamen. Fikk lest ut feilkoder, der fikk jeg ut feilkode på speed vehicle sensor. Sitter i nordsøen og glemte å skrive ned selve nummeret på koden. Noen som har vært borti dette?

Har lest meg opp en del på nettet, og ser at dette signalet går som en firkantpuls gjennom det jeg trur er instrumentpanelet. Har funnet en oppskrift på å få målt denne pulsen gjennom i systemet. Som sagt så danser av og til nåla på instrumentet. Spesielt ved kaldt og ekstra varmt vær.
Har lest av live verdi på både speed og turtall gjennom teckstrem, men har selfølgelig ikke klart å fremprovosere feilen når jeg er live.

Mener å huske at jeg leste noe her inne om noen som hadde byttet kretskortet bak instrumentene, noen som husker hva og hvor dette var?
Har også lest endel på utenlandske forum om at steppermotorene til de analoge viserne blir dårlige, men kan dette da igjen gi feilkoder til ECU?

Hvis jeg finner uttav noe her ute offshore, hadde det vært kjekt å fått bestillt deler hvis det skulle være behov for det. :D

Utsnitt fra det der jeg har lest meg opp:
speedsensor.jpg
speedsensor.jpg (57.19 kiB) Vist 397 ganger
- Landcruiser HDJ100 1999

Svar

Gå tilbake til «Drivverk 10x»